Projekty

MŠ Svítkov

Navrhovaný objekt mateřské školy je součástí nově připravovaného rezidenčního celku Svítkov – západ. Pro mateřskou školu je určen pozemek v jižní části lokality vymezený územním plánem jako funkční plocha OZ (občanská vybavenost základní). Objekt je umístěn u severní hrany vymezeného pozemku s cílem pomoci definovat nově vznikající veřejný prostor, který je dále rozvíjen i na západní straně pozemku jako veřejný předprostor pro mateřskou školu s hlavním vstupem do objektu. Tento prostor se dále rozvíjí směrem k západu v nově upravené předpolí hřbitova. Jižním a východním směrem je navržena volnější skladba pavilónů heren s terasami a přímým přechodem do zahrady a výhledem na borový háj.

Bytový dům Cihlovka

Leitmotivem návrhu je i po změně využití areálu (konverzi) zachovat charakter místa s industriální tradicí. Je zachována urbanistická stopa areálu s komínem v jejím vizuálním těžišti umístěným v sadových úpravách.

Rekonstrukce jedné poloviny rodinného dvojdomu

Stavba roku Pardubického kraje 2019 – uznání poroty. Téma obnovy stávající stavební struktury směrem k uspokojení současných požadavků na kvalitu bydlení bez záboru zemědělského půdního fondu je velmi aktuální a pro náš ateliér podstatné. Když jsme dům poprvé navštívili, byl sice v celkem dobrém technickém stavu bez výrazných poruch, avšak s naprosto setřeným původním charakterem. Od prvních skic se pro nás leitmotivem stalo vytvoření současného a pohodlného bydlení ve výborné lokalitě s vkusným nádechem historie.

Základní škola Dr. Edvarda Beneše, Praha – Čakovice

Základní škola Dr. Edvarda Beneše, Praha – Čakovice

Přístavba základní školy v Praze Čakovicích ke stávající budově v Jizerské ulici je navržena tak, aby doplnila stávající budovu školy a internátu a vytváří s nimi celistvý urbanistický prvek zpevňující ulici Jizerskou, která je v rámci návrhu upravena do režimu obytné zóny. Nová budova je rozčleněna na hlavní budovu se sedmi kmenovými třídami a nižší křídlo s tělocvičnou, střešní terasou a učebnami pro půlené hodiny. Toto křídlo je při pohledu ze zahrady odlehčeno výrazným zářezem střešní terasy umocňujícím jeho pavilónové vyznění doplňující zahradu sousední mateřské školy. Pro zmírnění hmotového působení při pohledu z ulice je ustoupeno vstupní podlaží. Vytváří se tak krytý nástupní prostor a zároveň dochází k rozšíření parteru před hlavním vstupem do budovy. Vstupní hala nové budovy slouží jako hlavní vstup do celého areálu. Nová budova je navržena jako dvoutrakt s výrazně prosvětlenou pobytovou chodbou a učebnami orientovanými východním směrem do zeleně. Na pobytových chodbách je uplatňováno nejen standardní transparentní zasklení, ale také difuzní mléčná a probarvená skla ovlivňující atmosféru těchto společných prostor.

Montážní hala TMT, Chrudim

Montážní hala TMT, Chrudim

Stavba roku Pardubického kraje 2017 - čestné uznání poroty. Výrobní areál chrudimské firmy TMT spol .s.r.o. je pozoruhodným urbanistickým a intelektuálním počinem. Firma pro svůj provoz konvertovala objekty bývalé akciové továrny na cukr v Chrudimi z roku 1867 – 1925. Za adaptace historických objektů probíhající v letech 2002 – 2007 dle projektu královéhradecké firmy ATEKO získala stavba čestné uznání v soutěži Stavba roku Pardubického kraje v roce 2008 za svou závěrečnou etapu (kategorie Stavby pro průmysl, zemědělství a vodní hospodářství).